JOBB

2013-11-06 

Ett nytt forum för entreprenörer med en framgångsrik modell!

Den svenska regeringen och näringsministern, Annie Lööf, talar om hur viktiga småföretagen är i vår ekonomi och att det är där som de nya jobben skapas. Vår egna lilla undersökning visar att alltmedan storföretagen säger upp fler och fler så har den lilla, enskilda entreprenören svårt att expandera och därmed kunna anställa fler. 

Överallt pratas det om insatser för småföretagen, att många miljoner avsatts för att tillgodose de behov som finns, men sanningen visar att de stora pengarna som regeringen satsar genom bland annat Vinnova, Almi, AP-fonderna osv, aldrig når de som verkligen behöver pengarna. Istället är det andra som skor sig på deras bekostnad och det blir smulor som lämnas kvar åt den lille företagaren på landsbygden eller i förorten. 

Därför har det nu startats ett nätverk som ska hjälpa företagen och entreprenörerna att kunna få kapital till sina idéer och att kunna anställa fler eller nå andra marknader utanför landets gränser.

Det är SMENET (smenet.info) som startat igång verksamheten som bygger på en amerikansk, patenterad modell och som visat sig vara mycket effektiv. Faktum är att över 50% av företagen som sökt pengar genom den här modellen också lyckats få kapital till sina verksamheter. Denna framgångssiffra är mycket högre än alla andra modeller som finns där för företagen.

I Sverige är SMENET öppet för alla former av företagsformer. Grundarna tror att det här kommer gynna företagen på landsbygden, föreningar, nya uppfinningar och få igång många start-ups.

Är du en entreprenör som vill syssla med det du är bra på så hjälper SMENET dig att ta hand om det andra. Passa på att gå med och prenumerera på tjänsten till en mycket låg kostnad. SMENET har raketbränslet till ditt företag! 

  2013-05-02 

Nu startar JOBB-sidan i tidningen Socialliberalernas Nyheter

Vår tanke med vår JOBB-sida är att vi ska skildra olika arbeten, hur man kan söka jobb och vad som egentligen räknas som jobb. Vill du vara med och tycka till, dela med dig av just din arbetssituation så kan du kontakta oss genom att skicka ett mail till news@socialliberalerna.eu. 

Har du tänkt på att en del jobb är sådana jobb som inte syns eller hörs? Eller egentligen det omvända. För varje gång du går på en buss eller ett tåg så ropar en "dold" eller en anonym röst ut hållplatsen eller vilken linje du gått på. På samma sätt finns det ett stort antal personer som gör bildomslag där bara en kroppsdel syns, som exempelvis i en av de mest kända film-omslagen idag från Twilight-filmerna, händerna med det röda äpplet.

Händerna tillhör handmodellen, Kimbra Hickey (se bild intill), och även om hon inte är så känd för sin "roll" så spelar den en viktig roll i både marknadsföringen av filmen som att skapa rätt image för filmen och dess karaktärer. I Hollywood vimlar det av statistroller som ger bra betalt där man kan t.ex. kan tjäna uppemot 1000 dollar för att vara med i bakgrunden i en scen på ett kafé som kanske utspelar sig totalt ett par sekunder i en serie eller en film.  

Det finns många olika jobb som vi kanske inte tänker på i vardagen. Det finns de som teckentolkar program eller översätter textremsor i en film, talar in reklamsnuttar eller dubbar barnprogram till svenska. Har du tänkt på att bankomater och betalkortsapparaterna har fingerkänsliga punkter på tangenterna, eller att det faktiskt finns någon som dyker efter golfbollar som hamnat i de små dammarna utmed golfbanorna?

Finns det något som du känner att just du är bra på eller skulle kunna göra? Tänk efter, leta upp någon som gjort något liknande eller vet vart du vänder dig för att ta vara på din talang. Skapa ditt eget jobb och tjäna massor på!  


Foto: Angel Chevrestt